← Uutiset

Tutustu Tampere Openin kärkisijoitettuihin pelaajiin

Miesten ATP Challenger -turnaus, Tampere Open, pelataan jo 41. kerran Tampereen Tenniskeskuksella 17.-23.7.

Tutustu turnauksen osallistujalistaukseen täältä; kisan kahdeksan kärkisijoitettua pelaajaa on esiteltynä tässä artikkelissa. Pääsarjan kolmesta villistä kortista on myönnetty kaksi: ammattilaisuuteen tähtäävälle Patrick Kaukovallalle (lue lisää) sekä entiselle maailmanlistan 35. ja Novak Djokovicin kaatajalle tsekkiläiselle Jiri Veselylle (lue lisää).

Kisan kaaviot arvotaan lauantaina iltapäivällä.

* Muutokset pelaajalistaukseen ovat mahdollisia. Artikkelia päivitetty 13.7.: Harold Mayot, Oleksii Krutykh ja Nicolas Kicker vetäytyivät kisasta.

1. Zsombor Piros

Viime vuoden mestari unkarilainen Zsombor Piros tekee paluun Tampereelle. Piros tuuletti viime kesänä uransa ensimmäistä haastajatason voittoa Tampereella. Viime vuonna unkarilainen voitti myös toisen Challenger-kisan ja vauhti on jatkunut kiivaana myös tänä vuonna, kun palkintokaappiin on tullut kaksi täysosumaa haastajakiertueelta. 23-vuotias Piros on tällä hetkellä maailmanlistan 113.

2. Lukas Klein

Slovakialainen Lukas Klein (ATP-152) on voittanut urallaan kaksi Challenger-turnausta. Turnausvoitot tulivat viime vuonna kovalta ja massakentältä. Oikeakätinen pelaaja on lisäksi tuulettanut kuusi kertaa ITF-tasolla. Tänä vuonna parhaat saavutukset ovat kaksi välieräpaikkaa haastajakiertueelta.

3. Kimmer Coppejans

29-vuotias belgialainen Kimmer Coppejans (ATP-188) voitti Tampere Openin 2016. Coppejansin liike on höyhenen kevyttä ja tänä vuonna hän on parhaimmillaan yltänyt välieriin haastajakiertueella. Coppejansin uran paras sijoitus maailmanlistalla on 97 vuodelta 2015.

4. Dalibor Svrcina

Tsekkiläinen Dalibor Svrcina tekee kovaa vauhtia siirtymää aikuisten tasolle. 20-vuotias tsekki oli junioreiden maailmanlistalla parhaimmillaan kahdeksas ja nyt hän on maailmanlistalla 193. Hän voitti kesäkuun alussa uransa toisen haastajatason turnauksen massalla, eli tsekkiläinen tulee vahvassa vireessä Tampereelle. Tampere Openissa nähtiin 2021 tsekkiläisvoittaja Jiri Lehecka, joka on noussut maailmanlistalla jo parhaimmillaan lukemaan 36.

5. Riccardo Bonadio

Italialainen Riccardo Bonadio (ATP-194) on 29-vuotias yhden käden rystyllä operoiva pelaaja. Bonadio hakee vielä ensimmäistä Challenger-turnausvoittoaan, mutta ITF-tasolta hänellä on peräti kymmenen kisavoittoa.

6. Sumit Nagal

25-vuotias intialainen Sumit Nagal löytyy maailmanlistalta lukemasta 225. Hän on parhaimmillaan ollut listauksen 122. Nagalilla oli vahva junioriura, jonka yksi kruunuista on Wimbledonin poikien nelinpelimestaruus 2015. Nagal voitti huhtikuussa Roomassa uransa kolmannen ATP Challenger -kisan.

7. Edoardo Lavagno

Edoardo Lavagno on 24-vuotias italialainen. Hän on kaksinpelin maailmanlistalla lukemassa 230; uran paras noteeraus 223 löytyy kuukauden takaa kesäkuulta. Vasenkätinen Lavagno tavoittelee ensimmäistä täysosumaansa Challenger-kiertueella. Alemmalta ITF-tasolta on hänellä viisi turnausvoittoa.

8. Aziz Dougaz

26-vuotias tunisialaispelaaja Aziz Dougaz on maailmanlistan 238. Pelaajan tililtä löytyy peräti 11 ITF-ammattilaisturnausvoittoa, mutta ensimmäinen haastajatasolta on vielä antanut odottaa itseään.

Tapahtumassa mukana