← Uutiset

Kaksinpelin loppuottelussa kohtaavat Nagal ja Svrcina

Tampere Openin, 41. kerran järjestettävän maailman vanhimman yhtäjaksoisesti järjestetyn ATP Challenger -turnauksen, kaksinpelin mestaruudesta pelaavat tsekkiläinen Dalibor Svrcina ja intialainen Sumit Nagal (kuvassa).

KAKSINPELIN LOPPUOTTELU | SUNNUNTAI KLO 11.00
[5] Dalibor Svrcina (CZE) – [7] Sumit Nagal (IND)

KAKSINPELIN VÄLIERÄT
[7] Sumit Nagal (IND) – Daniel Rincon (ESP) 4-6, 6-3, 6-2
[5] Dalibor Svrcina (CZE) – Henri Squire (GER) 7-6(6), 6-1

Yllätyksellisessä turnauksessa oltiin nähty suursuosikkien hallitsevan mestarin unkarilaisen Zsombor Piroksen, toiseksi sijoitetun entisen maailmanlistan 17. chileläisen Cristian Garinin ja tsekkiläisen Jiri Veselyn tippumiset jo avauskierrosten aikana.

Ensimmäisestä välierästä finaaliin selviytyi 25-vuotias intialainen Sumit Nagal (ATP-231), joka tiputti Veselyn avauskierroksella. Huhtikuussa uransa kolmannen ATP Challenger -turnauksen voittanut ja tämän kisan seitsemänneksi sijoitettu pelaaja kukisti nousevan 20-vuotiaan espanjalaisen, junioreiden US Openin voittaja 2021 ja entinen junioreiden maailmanlistan 2., Daniel Rinconin (ATP-276) 4-6, 6-3, 6-2.

“Johdin jo avauserää 4-2 40-0, mutta siihen tuli muutamia virheitä ja vastustaja sai hyvän vaihteen päälle. Kuitenkin tiesin voivani kääntää ottelun ja uskoin koko ajan olevani parempi pelaaja. Mitä pidemmälle ottelu meni, sitä itseluottavaisempi olin. Olen pelannut täällä jo yhden yli kolmetuntisen ottelun, se antaa myös itseluottamusta”, kommentoi Nagal.

Vahvaliikkeinen ja mahdollisesti turnauksen voimakkaimman yläkierrekämmenen omaava Nagal on ollut tyytyväinen otteisiinsa Tampereella.

“Olen valmis finaalia varten, ei ole merkitystä kuka tulee finaalissa vastaan.”

Nagal saa finaalissa vastaansa viidenneksi sijoitetun 20-vuotiaan tsekkiläisen Dalibor Svrcinan (ATP-193), joka voitti välierässään 22-vuotiaan saksalaisen Henri Squiren (ATP-305) 7-6(6), 6-1. Svrina on toisen finalistin tavoin vikkelä jaloistaan ja hänen pelinsä perustuu vielä enemmän vahvaan liikkeeseen.

“Tunsin itseni hyväksi niin fyysisesti kuin henkisesti. Alku oli hankala, kun totuttelin hänen peliinsä ja sade teki olosuhteista haastavan. Ottelun taso nousi alun jälkeen ja toisessa erässä katsojien luoma tunnelma nostatti fiilistäni, kiitos kannustuksesta. Olen erityisesti tyytyväinen liikkeeseeni, se on suurin aseeni”, kommentoi Svrcina.

Svrcina hakee sunnuntaina uransa kolmatta Challenger-mestaruutta; kaksi ensimmäistä ovat tulleet hänen kotimaassaan.

“En ole aiemmin pelannut Nagalia vastaan. Lämmittelimme tänään yhdessä, odotan sunnuntaita innolla. Uskon meidän kesken tulevan paljon pitkiä palloralleja ja ottelusta tulee fyysisesti vaativa.”

TULOKSET & KAAVIOT
OTTELUOHJELMA
KUVAGALLERIA

Tapahtumassa mukana