← Uutiset

Kaukovalta/Vasa ensimmäistä kertaa välieriin haastajakiertueella Tampere Openissa – “Onpas kivaa jatkaa pelejä täällä Tampereella”

Patrick Kaukovalta ja Eero Vasa etenivät välieriin Tampere Openissa.

Suomalaiskaksikko oli vahvalla pelipäällä, kun he kohtasivat puolivälierässä kisan ykköseksi sijoitetun parin Neil Oberleitner/Szymon Walkow. Itävaltalais-puolalaispari otti ensimmäisenä murron siirtyen 2-1 johtoon. Tämä ei kuitenkaan suomalaisduoa häirinnyt, vaan kovat peruslyönnit takasivat kaksi murtoa ja samalla erän 6-4.

Toisen erän alku oli puolestaan Walkowin ja Oberleitnerin hallintaa ja he siirtyivät nopeasti 4-1 tuplamurrolla johtoon. Kaukovalta/Vasa ei kuitenkaan luovuttanut, vaan yltyivät huimaan flow-tilaan, mikä vei heidät otteluvoittoon 6-4, 7-5.

”Ensimmäisen erän lopussa ja toisen 1-4 tappioasemassa pääsimme kovaan flow-tilaan erityisesti palautusten osalta. Olimme tosi vahvoja tänään. Meillä oli todella selkeä pelisuunnitelma, syötöt kavereiden rystyille ja pisteiden pitäminen yksinkertaisina ilman kikkailua, ja onnistuimme pysymään siinä”, kommentoivat Kaukovalta/Vasa.

Voitto oli kova suomalaisparille, sillä Walkow on nelinpelin maailmanlistan 149. ja Oberleitner 150. Vasa löytyy listauksen sijalta 397 ja Kaukovalta 1844.

Perjantai-illan välierässä keskuskentällä, noin klo 18.00, tulee vastaan kolmanneksi sijoitettu puolalaispari Szymon Kielan/Piotr Matuszewski.

”Tuttuja kavereita, olen veljeni Iiron kanssa hävinnyt Kielanille pariin kertaan. Eikös sitä sanota, että kolmas kerta toden sanoo”, päätti Vasa.

”Onpas kivaa jatkaa pelejä täällä Tampereella”, huikkasi Kaukovalta vielä poistuessaan kentältä.

Kaukovalta/Vasa on nyt ensimmäistä kertaa urallaan välierissä ATP Challenger -tasolla. Kaksikko ylsi puolivälieriin Tampereella 2019.

Lue lisää kaksinpeleistä täältä.

TULOKSET & KAAVIOT
OTTELUOHJELMA
KUVAGALLERIA

NELINPELIN VÄLIERÄT | PERJANTAI
Patrick Kaukovalta/Eero Vasa – [3] Szymon Kielan/Piotr Matuszewski (POL) | arviolta klo 18.00, keskuskenttä
Vladyslav Orlov (UKR)/Adam Taylor (AUS) – Joao Lucas Reis Da Silva (BRA)/Matias Zukas (ARG)

KAKSINPELIN PUOLIVÄLIERÄT | PERJANTAI
Henri Squire (GER) – Daniel Michalski (POL) | klo 14.30, kenttä 1
[3] Lukas Klein (SVK) – [5] Dalibor Svrcina (CZE) | n. klo 16.30, keskuskenttä
Daniel Rincon (ESP) – Duje Ajdukovic (CRO) | klo 13.00, keskuskenttä
[7] Sumit Nagal (IND) – Aziz Dougaz (TUN) | aikaisintaan klo 14.30, keskuskenttä

Tapahtumassa mukana