← Uutiset

Pohjola ja Löfman saivat villit kortit kaksinpelin karsintaan

Tampere Open alkaa tulevana sunnuntaina, kun vuorossa on kaksinpelin karsinnan ensimmäinen kierros. Pääsarjapelit pelataan 18.-24.7.

Viime viikolla ulkokenttien SM-kultaa voittanut 25-vuotias Eero Vasa sai villin kortin karsintaan ja nyt vastaavat saivat tamperelainen 21-vuotias Peetu Pohjola ja helsinkiläinen 20-vuotias Aleksi Löfman. Pääsarjaan ovat saaneet villit kortit Otto Virtanen ja ruotsalainen Leo Borg (lue lisää). Turnauksen kilpailujohtaja Veli Paloheimolla on vielä käytettävänään yhdet villit kortit niin pääsarjaan kuin karsintaan.

Niin Löfman kuin Pohjola ottivat hyödyn irti touko-kesäkuussa pelatuissa ITF-ammattilaisturnauksissa Kouvolassa ja Vaasassa. Pohjola saalisti Kouvolassa ensimmäisen ATP-pisteensä ja Löfman ylsi molemmissa turnauksissa välieriin asti. Suoritusten myötä on Löfman kaksinpelin maailmanlistalla 1046. ja Pohjola 1776.

– On kiva antaa molemmille villit kortit, sillä he yrittävät saada itselleen tenniksestä ammattia, tiivisti Paloheimo päätöstä antaa villit kortit nuorille pelaajille.

Niin Pohjola kuin Löfman vahvistavat tenniksen olevan suuressa roolissa elämässään ja tavoitteena on nousta maailmanlistalla loppuvuoden aikana.

– Tällä hetkellä keskityn pelkästään tennikseen, eli tennis on tällä hetkellä ammatin roolissa elämässäni. Kouvolasta saatu ensimmäinen ATP-piste helpottaa kisoihin pääsyä ja loppuvuodesta haetaan pisteitä lisää, sanoi Pohjola.

– On hienoa päästä pelaamaan Challengeria monen ITF-kisan jälkeen. Odotan innolla kentälle pääsyä ja päästä näyttämään osaamistani kotiyleisön edessä. Suomen ITF-kisoissa onnistumiset antoivat hyvän startin rankingille ja nyt pääsen joihinkin kisoihin jo suoraan pääsarjaan. Loppuvuodelle on tavoitteena kehittää omaa peliä ja sitä kautta myös saada niitä pisteitä lisää, kommentoi Löfman.

Turnauksen avauspäivän peleihin, eli sunnuntain karsintaan, on vapaa sisäänpääsy.

Tapahtumassa mukana