← Uutiset

Niklas-Salminen/Drzewiecki loppuotteluun – “Tuntuuhan se hyvältä voittaa ottelupallon takaa”

Patrik Niklas-Salminen ja Karol Drzewiecki pelaavat Tampere Openin nelinpelimestaruudesta lauantai-iltana arviolta klo 17.00 alkaen. Niklas-Salminen oli viimeksi kotiturnauksensa finaalissa 2015 yhdessä Harri Heliövaaran kanssa.

Neljänneksi sijoitetut Niklas-Salminen ja Drzewiecki lähtivät ennakkoluulottomasti haastamaan toiseksi sijoitettuja intialaisia N. Sriram Balaji/Jeevan Nedunchezhiyan.

Ottelu alkoi murheellisesti intialaisten murtaessa Niklas-Salmisen syötön. Tuosta hetkestä tilanne tasoittui ja yleisö näki taidokasta nelinpeliä. Kuitenkin tuo murto riitti lopulta erävoittoon luvuin 6-4. Niklas-Salminen/Drzewiecki pääsivät kerran yrittämään vastamurtoa siinä onnistumatta.

Toinen erä suomalais-puolalaisparin näytöstä. Aggressiivista syöttötyöskentelyä, ei kohdattuja murtopalloja ja kliininen murto 5-4 johtoasemassa heti ensimmäisellä yrittämällä takasivat ratkaisun viemisen ottelu-tie-breikkiin.

Ottelu-tie-break oli tasaisen jännittävä. Niklas-Salminen/Drzewiecki selvittivät ottelupallon 8-9 tilanteessa ja kiihdyttivät finaaliin 4-6, 6-4, 11-9.

– He olivat alussa terävämpiä, emme päässeet oikein rytmiin kiinni. Kuitenkin erä oli myös meiltä hyvää tekemistä alkupelejä lukuunottamatta. Se siivitti meidät toisessa erässä hyvään peliin. Erityisesti syötimme paremmin ja itse sain nostettua sitä tasoa. Ottelu-tie-breikissä tuli pieni notkahdus 6-3 johtoasemassa – toisaalta siinä oli vain yksi minimurto. Tuntuuhan se hyvältä voittaa ottelupallon takaa, kommentoi Niklas-Salminen.

Finaalissa tulevat vastaan ykköseksi sijoitetut itävaltalaiset Alexander Erler/Lucas Miedler. Suomalaispelaaja hakee uransa kolmatta haastajatason nelinpelivoittoa ja ensimmäistä Tampere Openissa.

– Olen pelannut heitä vastaan useasti. He lyövät palloa aina täysillä. Varsinkin Erlerillä on vahvat lyönnit ja Miedler toisaalta tuo vähän taitoa pariin. Tulee varmasti tiukka ottelu, ennakoi Drzewiecki.

Lauantaina pelataan ensin kaksinpelien välierät klo 13.00 alkaen – lue lisää täältä.

KAKSINPELIN PÄÄSARJA / SINGLES MAIN DRAW
NELINPELIN PÄÄSARJA / DOUBLES MAIN DRAW
PÄIVÄKOHTAINEN OTTELUOHJELMA / ORDER OF PLAY

NELINPELIN FINAALI | LAUANTAI N. KLO 17.00
[1] Alexander Erler/Lucas Miedler (AUT) – [4] Patrik Niklas-Salminen/Karol Drzewiecki (POL)

Tapahtumassa mukana