← Uutiset

Entinen TOP20-pelaaja ja Wimbledonin puolivälieräpelaaja Cristian Garin Tampereelle

Chileläinen Cristian Garin saa viimeisen villin kortin kaksinpelin pääsarjaan Tampere Openissa. ATP Challenger -turnaus pelataan Tampereen Tenniskeskuksella 16.-23.7.

Kisajohtaja Veli Paloheimo on syystäkin tyytyväinen onnistuessaan houkuttelemaan 27-vuotiaan Garinin, maailmanlistan 17. vuodelta 2021 ja voittanut viisi ATP-massaturnausta, Tampereelle.

“Poikkeuksellisen kovan pelaajan saamme Tampereen yleisön eteen. Garin viihtyy erityisesti massakentillä ja onkin hienoa nähdä ATP-tasollakin kovaa jälkeä tehneen pelaajan edesottamuksia tiilimurskalla”, kommentoi Paloheimo.

Pääsarjan kolme villiä korttia menivät Garinille, entiselle ATP-35 tsekkiläiselle Jiri Veselylle (lue lisää) ja ammattilaiseksi tähtäävälle Patrick Kaukovallalle (lue lisää). Karsinnan villit kortit ovat menneet Linus Lagerbohmille ja Peetu Pohjolalle; kaksi jäljellä olevaa karsinnan villiä korttia julkaistaan lauantaiaamuna. Turnauksen kaaviot arvotaan lauantai-iltapäivänä.

Garinin ATP-turnausvoitot ovat vuosilta 2019-2021. ATP-kisavoittojen lisäksi hän on voittanut neljä ATP-haastajatason turnausta vuosilta 2016-2018 ennen nousuaan ATP-kiertueelle. Turnausvoittojen lisäksi on Garin yltänyt myös Wimbledonin puolivälieriin 2022 ja ATP Masters -kisojen kahdeksan parhaan joukkoon Pariisissa 2019, Madridissa 2021 ja Roomassa 2022.

Chileläinen on kärsinyt loukkaantumisista viime aikoina ja maailmanlista sijoitus näyttää lukemaa 124; hän joutui mm. vetäytymään kylkivamman johdosta tämän vuoden Ranskan avoimista. Kuitenkin tänäkin vuonna on Garin saanut kovia tuloksia ATP-tasolla, kun plakkarissa on kaksi puolivälieräpaikkaa ATP250-kisoissa ja neljännen kierroksen paikka Indian Wellsin Mastersissa.

“Hän tekee parhaillaan nousua takaisin TOP100. On mielenkiintoista nähdä missä kunnossa hän tällä hetkellä on”, jatkoi Paloheimo.

Nousujohteisessa kunnossa chileläinen vaikuttaa olevan, sillä hän pelaa parhaillaan Challenger-kisan välierässä Romaniassa.

Tapahtumassa mukana