← Uutiset

40-vuotinen Tampere Open on maailman vanhin ATP Challenger -turnaus – “Tampere Openista on tullut ATP Challenger -kiertueen lippulaiva”

Tiistaina pidetyssä juhlatilaisuudessa ATP:n Josh Meiseles, kilpailujohtaja Veli Paloheimo, Patrik Niklas-Salminen, Tampereen Tennisseuran puheenjohtaja Minttu Lampinen ja ATP Challenger -kiertueen johtaja Eric Lamquet.

Tampere Openin 40-vuotista taivalta on juhlistettu turnausviikon aikana.

Maailman vanhinta ATP Challenger -turnausta ovat saapuneet juhlistamaan niin suomalainen tenniskansa kuin ATP-kiertueen henkilöstöä. Turnaus on ollut vahvasti esillä haastajakiertueen kansainvälisissä kanavissa. Katso video täältä.

– Tampere Openista on tullut ATP Challenger -kiertueen lippulaiva ja ensimmäinen turnaus, joka yltää 40 vuoden merkkipaaluun. Tämä on erittäin merkityksellinen tilaisuus, ei pelkästään ATP:lle, vaan koko ammattilaistennikselle ympäri maailman, totesi ATP Challenger -kiertueen johtaja Eric Lamquet.

– Totta kai olemme ylpeitä tästä merkkipaalusta ja kovasta työstämme turnauksen sekä lajimme eteen Suomessa. Turnaus ei olisi mahdollinen ilman vapaaehtoisia, joita on vuosittain mukana noin 200. Lisäksi yhteistyökumppanimme ovat aina olleet tukenamme mahdollistamassa tapahtumaa, kertoi kilpailujohtaja Veli Paloheimo.

Tampereen Tennisseuran kasvatti 25-vuotias Patrik Niklas-Salminen kiittelee turnausta ja korostaa sen merkitystä.

– Turnaus on todella merkityksellinen ja mahdollistaa suomalaispelaajille pääsyn Challenger-tasolle ja kohti korkeampiakin tasoja. Itse olin ensimmäisen kerran mukana 5-vuotiaana pallopoikana ja täältä olen saanut paljon ikimuistoisia kokemuksia läpi elämäni.

Myös Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho nostaa esiin turnauksen kulttuurisen arvon.

– Kiitos ja onnea Tampere, Tampere Open ja Tampereen Tennisseura uskomattoman hienosta työstä lajimme eteen. Urheilukulttuurillisesti turnaus on merkittävä ja poikkeuksellinen niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.

Joku. Jonkun se aina vaatii, että asiat lähtevät liikkeelle ja jotain suurempaa voidaan saada aikaiseksi. Se joku 40-vuotiaan Tampere Openin ja maailman vanhimman ATP Challenger -turnauksen takana on Timo “Timi” Salmi. Salmi toimi kilpailunjohtajana 1982-2006. Voit lukea lisää taustoista täältä.

– Ilman Timo Salmea ei olisi Tampere Openia, koska tuskin kukaan muu siihen aikaan olisi uskaltanut aloittaa Suomessa Tampereella ammattilaisturnausta. Tuota työtä olemme jatkaneet ja jatkamme, kiteytti Paloheimo.

Se joku, eli Timo “Timi” Salmi.

Tapahtumassa mukana