← Uutiset

Yllättäjät Facundo Mena ja Pedro Cachin

Argentiinalaiset Pedro Cachin, 26, ja Facundo Mena, 28, lähtivät altavastaajan asemasta ATP-haastajaturnauksen, Tampere Open, nelinpelin loppuotteluun.
 He pelaavat ammattilaistenniksen lisäksi ensimmäistä vuottaan Saksan tennisliigassa Palmergarten-seurassa Frankfurtissa.
-Pelasimme joukkueessa yhden ottelun parina ja se meni hyvin, kertoi Pedra Cachin. -Päätimme, että mitä jos pelaisimme myös ammattilaiskisoissa yhdessä.
Tampere Openista tuli parin ensimmäinen yhteinen kisa. Pari oli neljänneksi sijoitettu. Matkalla finaaliin Cachin ja Mena eivät menettäneet erääkään.
Loppuottelukin sujui samoissa merkeissä. Ykkössijoitetuista vastustajista Felipe Meligeni Rodrigues Alvesilta ei juuri mikään  onnistunut ja niinpä hän ja Orlando Luz, jotka voittivat viime viikolla Iasissa, Romaniassa ATP-haastajaturnauksen nelinpelin, kokivat argentiinalaisille tappion 5-7, 3-6.
Cachin on urallaan tätä ennen voittanut kuusi ITF- ja yhden ATP-haastajaturnauksen nelinpelin, Menalle Tampere Openin turnausvoitto on ensimmäinen ATP-haastajatasolla, ITF-kisojen nelinpelien voittoja on 13.
-Kaikki nelinpelit Tampereella sujuivat hyvin, mutta finaali kyllä jännitti. Luz ja Meligeni ovat yksi ATP-haastajaturnausten parhaita pareja, joten hienoa oli heidät voittaa, totesi Facundo Mena.
Kaksinpelissä Tampereella Mena hävisi ensimmäisellä ja Cachin toisella kierroksella.
Cachin ja Mena innostuivat jo heti palkinnonjakoseremonian jälkeen suunnittelemaan yhteisiä kisoja.
-Pelaamme samalla tasolla, meillä on samanlainen temperamentti ja kummallakin on hyvät syötönpalautukset. Se on hyvä pohja, totesi Mena.

Teksti: Riitta Närhi
Kuva: Kassu Saarinen