← Uutiset

Virtanen: “Tämä on hieno turnaus, varsinkin nyt juhlavuotena”

Viime vuonna ylsi Otto Virtanen Tampere Openin puolivälieriin – nyt suomalainen hakee jatkumoa hienoille otteilleen.

Suomalaispelaaja aloittaa pelinsä tiistaina italialaiskarsijaa Luigi Sorrentinoa vastaan keskuskentällä klo 16.30. Virtanen odottaa viime vuoden tapaan hyvää tunnelmaa Tampereen Tenniskeskuksella.

– Hyvältä tuntuu, on kiva olla takaisin viime vuoden hyvän turnauksen jäljiltä. Tämä on hieno turnaus, varsinkin nyt juhlavuotena. Viimeksi oli paljon yleisöä paikalla, toivottavasti nytkin, sillä se olisi tärkeää niin meille pelaajille kuin turnauksellekin, kommentoi Virtanen.

Suomalaispelaajan alkukesä sujui mallikkaasti ATP Challenger -tasolla. Hän ylsi Iso-Britanniassa pelatuissa nurmikenttäturnauksissa molemmilla kerroilla pääsarjaan karsinnoista ja toisessa eteni aina välieriin asti.

– Nurmikausi oli hyvä. Vähän lyhyt, mutta sain paljon otteluita ja matsivoittoja. Tasoni oli koko ajan tosi hyvä, se nosti itseluottamusta ja nyt tiedän mihin pystyn. Challenger-kiertueella huomaa pelaajien olevan vähän parempia kuin alemmalla tasolla ja myös kisat ovat paremmin järjestettyjä. Kaikki täytyy tehdä paremmin, ei voi antaa vastustajille yhtään siimaa.

Virtanen korostaa itseluottamuksen merkitystä nousussa kohti korkeampia tasoja.

– Jokainen voitto nostaa itseluottamusta. Varsinkin sellaiset voitot, joissa on altavastaajana. Ja tietysti useat voitot putkeen ovat hyvä merkki.

Tapahtumassa mukana