← Uutiset

Tampere Open: Kaukovalta/Vasa torstain puolivälieriin – Garin selvisi säikähdyksellä

Tampere Openin keskiviikko alkoi aurinkoisissa merkeissä, kun Patrick Kaukovalta ja Eero Vasa rynnistivät nelinpelin puolivälieriin ja toiseksi sijoitettu chileläinen Cristian Garin selvisi säikähdyksellä avausottelussaan.

TULOKSET & KAAVIOT
OTTELUOHJELMA
KUVAGALLERIA

Hieman yli 600 katsojaa oli saapunut puoliltapäivin Tampereen Tenniskeskukselle kisan neljännen pelipäivän alkuun. Yleisöstä reilu 400 seurasi keskuskentän koitosta toiseksi sijoitetun Garinin ja kroatialaisen Nino Serdarusicin kesken sekä reilu sata jännitti seiskakentän luona suomalaisnelinpeliä.

Kaukovalta/Vasa laittoivat pystyyn erinomaisen peliesityksen, mikä takasi heille komean 7-5, 6-1 voiton sveitsiläis-saksalaisparista Remy Bertola/Elmar Ejupovic. Suomalaiskaksikko oli puolivälierissä myös 2019 ja nyt tyytyväiset pelaajat hakevat pääsyä vieläkin pidemmälle.

”Hyvä ja tasainen ottelu meiltä. Avauserässä kesti hetken meiltä tottua vastustajien syöttöön, mutta sen selvitettyämme toinen erä meni selvemmin. Ei tapahtunut meillä mitään notkahduksia syöttö- eikä palautuspelissä”, kommentoi Vasa.

”Tosi hyvältä tuntuu voittaa; jäi nimittäin kaksinpelistä sen verran hampaan koloon, mutta se on nyt viimeistään unohdettu”, jatkoi Kaukovalta.

Vasa teki ottelussa paluunsa ammattilaiskentille jalkavamman jäljiltä. Viime vuonna Vasa nosti nelinpelirankinginsa jo lukemaan 340, tällä hetkellä hän on maailmanlistalla 397.

”Jalkaleikkaus oli noin kahdeksan viikkoa sitten, iso ruuvi laitettiin jalkapöytään. Onneksi sain vihreän valon saapua tänne pelaamaan nelinpeliä. Kaksinpeliäkin olisi ollut kiva pelata, mutta se jää ensi kertaan. Voitto tuntuu tästä lähtökohdasta katsottuna extra hyvältä.”

Nelinpelien puolivälierät pelataan torstaina, suomalaisten vastustajat selviävät myöhemmin ottelusta [1] Neil Oberleitner/Szymon Walkow – Daniel Rincon/Nikolas Sanchez Izquierdo.

Garin selvisi kolmessa erässä – ”Aloitin ottelun hitaasti”

Toiseksi sijoitettu Garin (ATP-119) puolestaan sai shokkihoitoa ottelunsa alkuun. Sijoittamaton Serdarusic (ATP-295) rynnisti avauserän voittoon vain 15 minuutissa luvuin 6-1. Lopulta entinen ATP-17 löysi pelinsä ja pääsi huokaisemaan helpotuksesta 1-6, 6-3, 6-2.

”Oli hieman outo ottelu ja tunne läpi ottelun. Olimme eilen koko päivän pelipaikalla valmiina pelaamaan, mutta sade siirsi ottelun. Aloitin ottelun hitaasti ja samaan aikaan vastustajani pelasi hienosti ja syötti hyvin. Toisessa erässä muutin taktiikkaani; aloitin pelaamaan korkeampia palloja ja pääsin sen avulla hyvään rytmiin toisessa ja kolmannessa erässä.”

Garin kertoi ratkaisevan hetkeen olleen toisen erän alussa, kun hän mursi vastustajansa syötön.

”Pelasin siinä hetkessä aggressiivisemmin ja enemmän hänen rystynsä kautta. Olen tyytyväinen jatkopaikkaan.”

Garin kohtaa toisella kierroksella torstaina tunisialaisen Aziz Dougazin (ATP-241).