← Uutiset

Squire teki jättiyllätyksen tiputtamalla jatkosta hallitsevan mestarin Pirosin – “Jos syötän hyvin, tiedän voivani voittaa kaikki”

Torstai-ilta piti sisällään jättiyllätyksen, kun sijoittamaton saksalainen Henri Squire eteni puolivälieriin 6-7(3), 6-4, 6-1 voitolla ykköseksi sijoitetusta unkarilaisesta Zsombor Piroksesta.

Lähes kaksimetrinen Squire (ATP-305) näytti vahvalla syötöllään ja kämmenlyönnillään, että lähes 200 sijoituksen ero maailmanlistalla ei välttämättä tarkoita mitään. Piros (ATP-109) sai otettua avauserän, mutta toisen lopussa 22-vuotiaan saksalaisen räjähtävät lyönnit tippuivat rajojen sisäpuolelle erävoiton arvoisesti. Kolmannen erän alussa Piros otti lääkintätauon olkapäälleen ja sen jälkeen ottelu meni täysin Squiren hallinnassa.

“Ottelu oli erinomainen minulta, erityisesti syöttöni toimi. Itseasiassa ensimmäisessä erässä syötin uskomattomasti, vaikka hävisinkin erän. Tein muutamat huonot valinnat tie-breikissä ja se meni siinä. Toisen erän alku oli ottelun käännekohta minulle, sillä onnistuin pelastamaan pari murtopalloa ja sitten sain hyvän murron erän loppuun. Kolmannessa erässä hänen taso laski vamman johdosta; ei ole aina helppoa pelata tuossa tilanteessa, mutta onneksi sain pidettyä rytmini”, kertoi Squire.

Rankingeja katsoen tämä on Squiren uran toiseksi paras voitto; hän voitti nurmikentällä tänä vuonna Luca Van Asschen (ATP-75).

“Se oli hyvä peli myös, mutta nurmi ei ollut vastustajani lempialusta. Piros on voittanut kisoja ja osaa pelata massalla, niin siinä mielessä tämä on urani kovin voitto tähän mennessä.”

Squire kohtaa perjantain puolivälierässä puolalaisen Daniel Michalskin (ATP-271); toinen yläkaavion puolivälierä on [3] Lukas Klein (ATP-155) – [5] Dalibor Svrcina (ATP-193).

“Tunnemme toisemme pitkältä ajalta, tulee varmasti hyvä ottelu. Jos syötän hyvin, tiedän voivani voittaa kaikki”, päätti Squire.

Katso torstain otteluohjelma täältä.

Squire esti siis Pirosin aikeet mestaruuden puolustamisesta. Vain neljä pelaajaa on onnistunut Tampere Openin historiassa puolustamaan titteliään: ranskalainen Eric Prodon 2010-2011, silloinen serbia-montenegrolainen Boris Pashanski 2004-2005, Jarkko Nieminen 2001-2022 ja unkarilainen Attila Savolt 1996-1997.

Tapahtumassa mukana