← Uutiset

Piros Tampere Openin juhlavuoden kaksinpelimestari

Tampere Openin 40-vuotisjuhlaturnauksen kaksinpelin voittaja on Zsombor Piros.

KAKSINPELIN LOPPUOTTELU
[5] Zsombor Piros (HUN) – Harold Mayot (FRA) 6-2, 1-6, 6-4

KUVAGALLERIA
KAKSINPELIN PÄÄSARJA / SINGLES MAIN DRAW
NELINPELIN PÄÄSARJA / DOUBLES MAIN DRAW

Loppuottelussa kohtasivat turnauksen viidenneksi sijoitettu 22-vuotias unkarilainen Zsombor Piros ja 20-vuotias ranskalainen Harold Mayot. Molemmat pelaajat hakivat uransa ensimmäistä turnausvoittoa ATP Challenger -tasolla. Karsinnasta ponnistaneelle Mayotille finaalipaikka oli ensimmäinen ja Pirosille kolmas haastajakiertueella.

Niin Piros (ATP-165) kuin Mayot (ATP-395) olivat huippujunioreita. Mayot piti hallussaan junioreiden maailmanlistan ykköspaikkaa 2020 ja Piros oli kolmantena 2017. Molemmilta löytyvät Australian avointen poikien mestaruudet myös kyseisiltä huippuvuosiltaan – nyt molemmat ovat matkalla kohti ammattilaiskiertueen kirkkaampia valoja.

Olivatko ne finaalin tuomat paineet, jotka näkyivät ottelun alussa molempien pelaajien alhaisena ykkössyöttöprosenttina. Ranskalaisen osalta myös alku piti sisällään pakottamattomia virheitä. Piros puolestaan löi vahvoja peruslyöntejään ja ansaitsi avauserän nopeassa tahdissa 6-2. Erän voitetut pisteet menivät selvästi unkarilaisen eduksi 30-18.

Toisessa erässä yleisö todisti täyskäännöksen. Mayot nosti syöttönsä uudelle tasolle, karsi virheet pois ja hyödynsi murtopallonsa täydellisesti. Erä kirjattiin ranskalaiselle 6-1 ja voitetut pisteet 30-17. 

Todella nopeatahtisen ottelun ratkaiseva erä käynnistyi alle tunnin pelaamisen jälkeen. Mayot siirtyi murrolla 3-2 johtoon, mutta menetti omassa syötössään 40-0 johdon ja Piros tuli tasoihin 3-3. Taisteluhenkeä osoittanut Piros piti vielä syöttönsä 15-40 tappioasemasta ja sen inspiroimana marssi lopulta uransa ensimmäiseen Challenger-turnausvoittoon 6-2, 1-6, 6-4.

– Olen käsittämättömän onnellinen ensimmäisestä Challenger-turnausvoitostani. Tämä on ollut pitkä matka, jonka eteen olen nähnyt paljon töitä. Onnea myös vastustajalleni upeasta viikosta, aloitti Piros.

Piros kertoi lopussa olleensa kovilla ja ei oikein tiedä kuinka sai käännettyä ottelun.

– Menetin fokuksen toisessa erässä ja toisaalta hän nosti tasoaan. Vastustajani pelasi paremmin kuin minä kolmannessa erässä. Hän oli todella aggressiivinen ja pääsi jo lähelle. Päätin vain taistella ja taistella. Ehkä myös hieman laajempi kokemukseni auttoi.

Unkarilainen sanoi paineiden tuntuneen ja osittain myös näkyneen finaalissa.

– Tämä oli todella henkinen ottelu. Myös viime yö oli todella haastava minulle, koska jännitys alkoi jo nousta pintaan. Kolmannessa erässä olin lähellä oksentaakin, koska hermot tuntuivat kirjaimellisesti vatsassa.

Vuoden 2017 Australian avointen juniorivoittaja kertoo matkansa olevan alussa – tuo matka tähän pisteeseen on kuitenkin sujunut hitaammin kuin odotti.

– Odotin nopeampaa siirtymää junioreista ammattilaisiin. Miesten peleissä maailma on erilainen. Jokaisesta pisteestä, erästä ja ottelusta pelataan kuin se olisi viimeisesi. Junioreissa saatoin voittaa otteluita 60 prosenttisella pelillä, mutta ammattilaistasolla se ei vaan onnistu. ATP-tasolla kaikki ovat niin vahvoja henkisesti ja fyysisesti.

Lauantaina pelatun nelinpelin voittajiksi selviytyivät ykköseksi sijoitetut itävaltalaiset Alexander Erler/Lucas Miedler ja toiseksi tulivat Patrik Niklas-Salminen/Karol Drzewiecki (lue lisää).

Tapahtumassa mukana