← Uutiset

Onnekas häviäjä

Kyrian Jacquet

Tenniskaavioissa on merkitty pelaajan nimen yhteyteen hänen sijoituksensa numerolla, saatu villi kortti, WC, tai kirjainyhdistelmä LL, lucky loser, joka on suomennettuna onnekas häviäj
Mitä onnekasta häviämisessä on?

Karsinnan viimeisen kierroksen otteluiden voittajat pääsevät pääsarjaan, näiden otteluiden hävinneiden kisa päättyy siihen; palkintorahaa hävinnyt saa 225€, mutta ei yhtään ATP-pistettä.
Joskus onni kuitenkin potkaisee.

Pääsarjaan suoraan päässeitä ja jo kaavioon arvotuista joku pelaaja saattaa esim. loukkaantumisen tai sairastumisen vuoksi olla estynyt pelaamasta kisasta. Hänen paikalleen pääsee karsinnan viimeisellä kierroksella hävinnyt pelaaja, mikäli on ilmoittautunut mahdollisesti avautuvalle paikalle ja on paikalla.
Pääsarjaan pääsee korkeimmalla ATP-rankingissa oleva pelaaja.

Tampere Openissa lucky loser -paikkoja aukeni kaksi. Itävallan Alexander Erler pääsi nivusvamman vuoksi sivuun jääneen Henri Laaksosen paikalle ja Ranskan Kyrian Jacquet maanmiehensä Manuel Guinardin paikalle tämän revähdysvamman vuoksi.

Erlerin ja Jacquetin pelit siis jatkuivatkin pääsarjassa. Molemmat saivat vastaansa portugalilaispelaajan,  
Erler (ATP 339) voitti Gaston Eliasin (ATP 235) luvuin 6-4, 3-6, 7-5, Jacquet (ATP 346) puolestaan sai kolmannen erän 3-0 johtoasemassaan luovutuksen vasuri Goncalo Oliveiralta (ATP 290).

Ja niin näillä kahdella onnekkaalla olikin seitsemän ATP-pistettä ja 730 euroa palkintorahaa.

Erlerin ”onni” ei tämän pitemmälle jatkunut, sillä hän koki toisella kierroksella kaksi tuntia ja 20 minuuttia kestäneessä ottelussa tappion ranskalaiskarsija Geoffrey Blancaneauxille (ATP 327) luvuin 3-6, 6-4, 2-6.
Seitsemän ATP-pistettä nostavat hänet kuitenkin ensi maanantaina ilmestyvällä ATP-rankinglistalla sijalle 332.

Kyrian Jacquet sen sijaan käytti hänelle avautuneen tilaisuuden hienosti hyväkseen voittamalla toisella kierroksella Bulgarian Dimitar Kuzmanovin (ATP 233) kahdessa tunnissa ja 37 minuutissa luvuin 3-6, 6-4, 7-6(5).  Tämä voitto kasvattaa Jacquetin ATP-pistetiliä 15 pisteellä ja antaa palkintorahaa 1 260€ vaikka häviäisi seuraavan ottelunsa.

Puolivälierissä Jacquet kohtaa Erlerin voittaneen Blancaneauxin.  Kummallekohan onni silloin hymyilee?
Teksti: Riitta Närhi
Kuva: STL/Jarmo Tiusanen

Tapahtumassa mukana