← Uutiset

Lagerbohmille karsinnan villi kortti – Vasa/Kaukovalta nelinpelin mestaruusjahtiin

Tampere Openin alkuun on enää kolme yötä; turnauksen ensimmäinen pelipäivä on sunnuntai 16.7., jolloin pelataan kaksinpelin karsintojen ensimmäinen kierros.

Kisajärjestäjä on myöntänyt villin kortin karsintaan suomalaiselle juniorilupaukselle Linus Lagerbohmille (artikkelikuvassa). HVS-Tennistä edustava 15-vuotias Lagerbohm kuulu ikäluokkansa parhaimmistoon ja hän on tänä vuonna voittanut jo alle 18-vuotiaiden ITF-kiertueella turnaukset niin kaksin- kuin nelinpelissä. Lagerbohm on tällä hetkellä junioreiden maailmanlistalla 258.

“Lupaava nuori pelaaja, joka on osoittanut tulosten lisäksi hyvää asennetta tennikseen. Mielenkiinnolla katsotaan miten pelaaminen toimii ATP Challenger -tasolla jo tässä vaiheessa uraa”, kertoi kisajohtaja Veli Paloheimo.

Karsintaan on myönnetty myös villi kortti tamperelaiselle Peetu Pohjolalle. Vielä on myöntämättä kaksi villiä korttia karsintaan; pääsarjaan on myös jakamatta yksi villi kortti, kun ensimmäiset kaksi menivät Patrick Kaukovallalle ja Jiri Veselylle.

Sunnuntain karsintapäivä alkaa näillä näkymin klo 11.00; yleisöllä on vapaa pääsy päivään.

Nelinpelin osallistujalistaus julkaistu – Vasa/Kaukovalta hakemaan menestystä

Myös nelinpelin osallistujalistaus on julkaistu, katso täältä. Tällä hetkellä korkeimmalle on sijoitettuina itävaltalais-puolalaispari Neil Oberleitner/Szymon Walkow ja argentiinalaispari Hernan Casanova/Tomas Lipovsek Puches.

Suomalaisia ei vielä virallisessa listauksessa näy, mutta kisajohto kertoo varmuudella Eero Vasan (alakuvassa) ja Patrick Kaukovallan olevan mukana pääsarjassa. Kaksikko saattaa hyvinkin mahtua kisaan suoraan maailmanlistasijoitustensa turvin, mutta mikäli se ei aukaisisi porttia on villi kortti mahdollisuus käytössä.

26-vuotias Vasa on viimeisten vuosien aikana tehnyt vahvaa nousua nelinpelin maailmanlistalla, kun palkintokaapissa on peräti seitsemän ITF-turnausvoittoa, joista yksi tuli 24-vuotiaan Kaukovallan kanssa Hyvinkäällä 2018. Vasa on nelinpelin maailmanlistalla sijalla 404 ja Kaukovalta kaksinpelissä 1095. Niin Vasa kuin Kaukovalta ovat pelanneet yliopistotennistä Yhdysvalloissa ja molemmat tavoittelevat ammattilaisuutta.

Tapahtumassa mukana