← Uutiset

Henri Laaksonen vetäytyi

Harmillinen vasemman jalan nivusvamma estää Henri Laaksosen osallistumisen Tampere Openiin, jossa hän oli kakkossijoitettu.
-Odotin kovasti Tampereelle tulemista, mutta pelaaminen on mahdotonta, kun ei voi kävellä ilman kipua, sanoi Henri Laaksonen.
Kilpailusta poisjäänti ei ilman lääkärintodistusta onnistu; Henri kävi tuomassa dokumentin omakohtaisesti kisatoimistoon.
Sama nivusvamma vaivasi Henriä jo hienosti sujuneessa Ranskan avoimessa, jossa hän joutui luovuttamaan ottelun Kei Nishikorille ensimmäisen erän jälkeen.  Henri oli edennyt kisassa jo kolmannelle kierrokselle, 32 joukkoon, aloitettuaan karsinnoista.  Toisella kierrokselle hän otti komean voiton Espanjan Roberto Bautista Agutista neljässä erässä.
Heinäkuun alussa nivunen ei ilmoittanut itsestään, ja Henri eteni Braunschweigissa, Saksassa ATP-haastajaturnauksen finaaliin asti.
Viime viikolla Båstadin ATP250-kisassa Henri eteni, jälleen karsintojen kautta, kisan toiselle kierrokselle voittamalla 1.kierroksella kovassa nousussa olevan Italian Lorenzo Musettin kolmessa erässä.
-Siinä ottelussa pelasin todella hyvin. Yksi huono syöttögeimi johti erätappioon.
Seuraavalla kierroksella hän kohtasi Ruotsin Elias Ymerin, voitti ensimmäisen erän 6-2 ja oli syöttämässä voittoa kotiin 6-5 johdossa toisessa erässä.
-Pelin kolmannessa pisteessä tunsin nivusessa outoa kipua, pari, kolme seuraavaa pistettä menivät vielä ok, mutta sitten pystyin vaivoin pelaamaan kivun vuoksi tarvittavat kaksi pistettä, kertoi Henri.
Puolivälierissä Henri olisi kohdannut Norjan Casper Ruudin, mutta sen ottelun hän joutui luovuttamaan.
-Olisi ollut kiva pelata se ottelu, sanoi Henri. – Olisin päässyt näkemään, miten oma pelini sujuu hänen tasoistaan vastaan.
Nivusvammasta kuntoutuminen on pitkällistä puuhaa, nivusta pitää päästä liikuttamaan, vahvistamaan ja venyttämään, sitten kun siihen ilman kipua pystyy.

Henri Laaksosen valmentajana on vuodesta 2018 toiminut tsekki David Pultr, 34.
-Käyn hänen valmennettavanaan Prahassa, mutta usein matkustamme kisapaikalle 5-6 päivää ennen otteluiden alkua ja treenaamme siellä, kertoi Henri. -Olen treenannut paljon ja liikun nyt paremmin.
-Matkustan noin 40 viikkoa vuodessa.  Elämäni on matkalaukussa ja autossa, sanoi Henri.
Henri on edustanut Sveitsiä kymmenen vuotta. Davis Cupissa Sveitsi kohtaa syyskuussa kotikentällään Viron.
-Toivon mukaan olen pelikunnossa silloin, sanoi Henri.
Toinen mukava tavoite on loppuvuodesta pelattava ATP-haastajaturnaus Tali Open Helsingissä.
Teksti ja kuva: Riitta Närhi