← Uutiset

Virtanen taipui puolivälierissä

Otto Virtanen, 20, (ATP 523) tavoitteli välieräpaikkaa ATP-haastajaturnaus Tampere Openissa perjantaina ottelussa tsekin Jiri Leheckaa, 19, (ATP 254) vastaan.
Jo kerran ITF-junioriturnauksessa kohdanneet ja yhdessä harjoituksiakin vetäneet nuorukaiset aloittivat puolivälieräottelunsa räväkästi.
-Pallo tuli kovaa takaisin, oli siinä vähän hakemista, totesi Otto Virtanen.
Ensimmäisessä erässä edettiin tasatilanteessa 4-4:ään.
-Peli tuntui vielä siinä vaiheessa hyvältä, mutta Leheckan seuraavassa syötössä pelasin huonon palautusgeimin, kertoi Virtanen.
Lehecka meni 5-4 johtoon ja Virtanen hävisi heti perään oman syöttönsä.  Ensimmäinen erä meni tsekille 43 minuutissa 6-4.

Toisessa erässä Lehecka otti nopeasti 5-0 johdon.
-En iskenyt takaisin enkä saanut ohjatuksi peliä, harmitteli Virtanen. – Peli pääsi karkaamaan, ja kun vastustaja pelasi hyvin kaikilla osa-aluilla, silloin on vaikea voittaa.
Virtanen ei ollut myöskään tyytyväinen omaan syöttönsä.
Toisessa erässä Virtanen piti oman syöttönsä kerran, erän lopussa, ja voitto kirjattiin Leheckalle 6-1.  Koko ottelu kesti tunnin ja vartin.

Villin kortin Tampere Openiin saanut Otto Virtanen sai puolivälieräpaikastaan 15 ATP-pistettä ja nostaa rankingiaan 56 sijaa ATP-rankingin 467 tuntumaan.
-Se on ison pistemäärä yhdestä kisasta toistaiseksi, totesi Otto. – Tyytyväinen voi siihen olla, vaikka kvartsitappio harmittaa.
Viikon tauon jälkeen hän lähtee ITF-kisaan Pärnuun, Viroon. Sen jälkeinen kisaohjelma on vielä auki.

Leheckalle ATP-haastajaturnauksen välieräpaikka on kaikkiaan uran kolmas. Aiemmat ovat viime ja tältä vuodelta. Hän kohtaa lauantaina välierissä lucky loserina pääsarjaan päässeen Ranskan Kyrian Jacquetin, 20, (ATP 346), joka voitti maanmiehensä Geoffrey Blancaneauxin, 22, (ATP 327).  Blancaneaux tuli pääsarjaan karsinnan kautta samoin kuin Argentiinan Nicolas Kicker, 28, (ATP 384), joka voitti neljänneksi sijoitetun Espanjan Mario Vilella Martinezin, 26, (ATP 158) suoraan kahdessa erässä.
Kicker haastaa toisessa välierässä kisan ykkössijoitetun Hollannin Botic van de Zandschulpin, 25, (ATP 128) joka sai tiukan vastuksen Kazakstanin Dmitry Popkosta, 24, (ATP 187). Voitto tuli kuitenkin kahdessa erässä 6-4, 7-6 (0).

Lauantaina pelataan Tampere Openin nelinpelin loppuottelu, jossa ovat vastakkain ykkössijoitettu brassipari  Orlando Luz/Felipe Meligeni Rodrigues Alves ja argentiinalaiset Pedro Cachin ja Facundo Mena.

Teksti: Riitta Närhi
Kuva: STL/Jarno Tiusanen