← Uutiset

Tutustu kärkisijoitettuihin pelaajiin

Argentiinalainen Juan Manuel Cerundolo on korkeimmalle sijoitettu pelaaja Tampere Openissa, kuva: ATP

Tampere Openin 40-vuotisjuhlaturnaus alkaa sunnuntaina kaksinpelin karsinnoilla, joihin on vapaa pääsy. Pääsarjat pelataan 18.-24.7. Tässä artikkelissa esitellään turnauksen kahdeksan korkeimman rankingin omaavaa pelaajaa.

Suomalaisista on kaksinpelin pääsarjassa ainakin villin kortin saaneet Otto Virtanen ja Patrik Niklas-Salminen. Karsintoihin ovat saaneet villit kortit Peetu Pohjola ja Aleksi Löfman – karsinnassa myös varmuudella Eero ja Iiro Vasa.

OSTA LIPUT ENNAKKOON

* Muutokset pelaajalistauksiin ovat vielä mahdollisia, voit seurata päivittyvää listausta täältä.

Juan Manuel Cerundolo, Argentiina, ATP-114

Korkeimmalle sijoitettu pelaaja on 20-vuotias argentiinalainen Juan Manuel Cerundolo (ATP-114), joka on tuttu suomalaisille vuodelta 2019. Tuolloin argentiinalainen voitti Patrik Niklas-Salmisen Helsingin ITF-ammattilaisturnauksen loppuottelussa. Hän oli silloin vielä tuntematon pelaaja maailmanlistan sijalla 674., joka aloitteli nousuaan kohti kirkkaampia tähtiä – nyt hän on jo yltänyt parhaimmillaan sijalle 79 tämän vuoden alussa ja palkintokaapissa on myös yksi ATP-ja kolme Challenger-turnausvoittoa vuodelta 2021.

Mats Moraing, Saksa, ATP-133

30-vuotias Moraing kertoo nurmikentän olevan hänen suosikkialustansa. Hänellä on viisi kaksinpelin haastajatason turnausvoittoa, joista kolme on massakentiltä ja viimeisin kovilta kentiltä tämän vuoden maaliskuulta Italiassa.

Kuva: HPP Open

Maximilian Marterer, Saksa, ATP-145

27-vuotias saksalainen tekee paluuta polvivamman jäljiltä. Hän ylsi maailmanlistalla sijalle 45 vuonna 2018 ja on tällä hetkellä 145. Hän ylsi tämän vuoden Wimbledonissa karsintojen kautta aina toiselle kierrokselle asti ja on urallaan voittanut seitsemän Challenger-turnausta, joista viimeisin on vuodelta 2020.

Kuva: HPP Open

Jurij Rodionov, Itävalta, ATP-151

23-vuotiaan itävaltalaisen mestaruustilasto on siltä osin poikkeuksellinen ettei hän ole voittanut yhtään kaksinpelin ITF-turnausta, mutta palkintokaapissa on peräti viisi ATP Challenger -turnausvoittoa. Näistä turnausvoitoista kaksi on tältä vuodelta, yksi toukokuussa massalla ja toinen maaliskuussa kovilla kentillä. Viime aikaisilla turnausvoitoilla mitattuna on Rodionov yksi ennakkosuosikeista Tampereella.

Kuva: HPP Open

Zsombor Piros, Unkari, ATP-168

Kämmenlyönnin vahvuudekseen kertova Piros aloitti tenniksen 4-vuotiaana. Nyt 22-vuotias pelaaja on kiivennyt uransa parhaaseen lukemaan kaksinpelin maailmanlistalla 168, mitä hänen paras juniorirankinginsa 3. vuodelta 2017 on myös antanut odottaa. Piros hakee vielä uransa ensimmäistä Challenger-turnausvoittoa, mutta alemmalla ITF-tasolla on viisi täysonnistumista.

Kuva: ITF

Thiago Agustin Tirante, Argentiina, ATP-170

Tirante on entinen junioreiden maailmanlistan ykköspelaaja vuodelta 2019. Nyt 21-vuotias argentiinalainen on nousussa miesten maailmanlistalla. Hän oli 2021 alussa rankingin 382., mutta nyt lukema on jo 170. Tänä vuonna hän on edennyt parhaimmillaan välieriin Challenger-kiertueella, mutta viime vuonna hän voitti yhden haastajatason turnauksen massalla Ecuadorissa.

Kuva: ITF

Dimitar Kuzmanov, Bulgaria, ATP-171

28-vuotias bulgarialainen on myös uransa korkeimmassa maailmanlistasijoituksessa. Pitkän uran jo nyt tehnyt Kuzmanov, otti ensimmäisen ATP-pisteensä vain 15-vuotiaana 2009. Hänellä on peräti 20 turnausvoittoa ITF-kiertueelta ja viime vuonna hän nappasi uransa ensimmäisen Challenger-turnausvoiton Barcelonassa.

Kuva: ATP / Liubomir Asenov

Alessandro Giannessi, Italia, ATP-182

Kokenut 32-vuotias italialainen on entinen TOP100-pelaaja. Vuoden 2017 heinäkuussa rankinglukema näytti 84. Giannessi on voittanut kolme kaksinpelin Challenger-turnausta vuosina 2016, 2018 ja 2019 (kuvassa viimeisin pokaalikuva). Italialainen on ansainnut meriittinsä ITF- ja Challenger-tasolla – paras Grand Slam -suoritus on toisen kierroksen paikka US Openissa 2016.

Kuva: ATP

Tapahtumassa mukana