← Uutiset

Tampere Openin ilmoittautuneiden lista on julkaistu

Tenniksen 50.000$ ATP-haastajaturnauksen, Tampere Openin, ilmoittautumisaika on päättynyt. Turnaus järjestetään 19.-25.7. Tampereen Tenniskeskuksen ulkokentillä. Kaksinpelin pääsarjaan pääsee suoraan 23 pelaaja ATP-rankingjärjestyksessä.  Hyväksyttyjen ykkönen on  Sveitsiä jo vuosia edustanut hyvinkääläistaustainen Henri Laaksonen (ATP 137).  Viimeinen mukaan päässyt on USA:n JC Aragone (ATP 291).

– Odotetun tasainen, kova lista, toteaa kilpailunjohtaja Veli Paloheimo. – Koronapandemian vuoksi on jouduttu perumaan hurja  määrä turnauksia eri puolilla maailmaa puolentoista vuoden ajan.  Nyt, kun kisoja pystytään jo jossain määrin järjestämään, pelaajilla on iso tarve päästä mukaan harjoittamaan ammattiaan.  Tämä näkyy meilläkin osallistujien tasossa.

– On todella kiva saada vahvasti pelannut Henri Laaksonen jälleen Tampereelle, iloitsee Paloheimo.

Henri Laaksonen eteni kesäkuun alussa pelatussa Grand Slam -kisassa, Ranskan avoimissa, kaksinpelin kolmannelle kierrokselle, mutta joutui loukkaantumisen vuoksi luovuttamaan ottelun Japanin Kei Nishikorille, joka ehti voittaa ensimmäisen erän 7-5.

Tampere Openiin on jälleen tulossa Belgian Kimmer Coppejans, joka voitti Tampere Openin 2016. Suoraan kisaan pääsevien joukossa ei sen sijaan ole suomalaispelaajia, ei siis Wimbledonissa parhaillaan kisaava Emil Ruusuvuorikaan.

– Joitain pieniä muutoksia pääsarjaan hyväksyttyjen osalta voi tapahtumia, mutta silloin on kysymyksessä loukkaantumiset. Vetäytyä voi vain lääkärintodistuksella, painottaa kilpailunjohtaja Paloheimo.

Lisäksi pääsarjaan pääsee 18.-19.7. pelattavista karsinoista neljä pelaajaa sekä villeillä korteilla kolme, joista yksi on ruotsalaisjuniori Leo Borg, 18.Jonkin verran on ulkomailta tullut kyselyjä villeistä korteista, kertoo Paloheimo.

– Jäljellä olevien kahden villin kortin saajasta päätetään lähipäivinä. Lisäksi kaksinpelin kaavioon on varattu paikka kahdelle ns. Special Exemptsille.

Liitteenä ATP:n lähettämä ilmoittautuneiden luettelo

Tapahtumassa mukana