← Uutiset

Tampere Open pelataan 17.-23.7. – “Ei muuta kuin tervetuloa seuraamaan heinäkuussa”

Matka jatkuu. Viime kesänä juhlistettiin Tampere Openin 40-vuotisjuhlaturnausta, nyt on jälleen luvassa huipputennistä Tampereen Tenniskeskuksella 17.-23.7.

“Valmistelut uutta turnausta varten ovat hyvässä vauhdissa. Ei muuta kuin tervetuloa seuraamaan heinäkuussa”, sanaili kilpailujohtaja Veli Paloheimo.

Viime kesänä kaksinpelin loppuottelussa kohtasivat unkarilainen Zsombor Piros ja ranskalainen Harold Mayot. Piros kirjoitti nimensä Tampere Openin historiaan ja myös ensimmäistä kertaa Challenger-turnausvoittajien listaan erälukemin 6-2, 1-6, 6-4. Suomalaisväriä nähtiin myös finaaleissa; nelinpelissä Patrik Niklas-Salminen ja puolalainen Karol Drzewiecki taipuivat finaalissa itävaltalaisille Alexander Erlerille ja Lucas Miedlerille 6-7(3), 1-6.

Tampere Open on maailman vanhin haastajatason turnaus. Timo Salmi on kisan perustaja ja hän toimi kilpailujohtajana 1982-2006. Nykyinen kilpailujohtaja Paloheimo otti vastuun Salmen jälkeen ja hän osaa arvostaa ja muistuttaa edeltäjänsä työn tärkeyttä sekä poikkeuksellisuutta.

“Ilman Salmea ei olisi Tampere Openia, koska tuskin kukaan muu siihen aikaan olisi uskaltanut aloittaa Suomessa Tampereella ammattilaisturnausta.”

Toukokuun alku on hienoa aikaa suomalaisille tennisharrastajille; kevät etenee ja ulkokenttiä avataan kiihtyvää tahtia. Massakenttä sytyttää myös Paloheimon ja tämän äänessä huokuu innostuneisuus.

“Miten sitä kuvailisi: pelaajat liukuvat, aurinko paistaa ja taistelu on kovimmillaan. Massakenttä on juuri se kenttä, jolla nähdään tennispelaajan taistelu. Massalla täytyy osata pelata tennistä. Pelkällä yhdellä lyönnillä, esimerkiksi syötöllä, et voi voittaa pelejä, vaan täytyy osata nimenomaan pelata.”

Tapahtumassa mukana