← Uutiset

Pohjolalle karsinnan villi kortti – opit ammattilaispeleistä hyötykäyttöön Tampereella

Peetu Pohjolalla on heinäkuussa edessään neljäs perättäinen Tampere Open. 23-vuotias tamperelainen hakee ensimmäistä voittoaan kaksinpelin karsinnassa.

Näyttävän yhden käden rystyn ja vahvan yläkierteisen kämmenlyönnin omaava pelaaja kertoo muistelevansa aiempia kertoja perinteikkäässä ja kovatasoisessa turnauksessa pääosin hyviksi.

”Aina on hienoa päästä kotiyleisön eteen pelaamaan. Viime vuodesta jäi se mieleen, että vastustaja oli kova, mutta olin lähempänä hänen tasoaan kuin osasin odottaa. Tosin kyllä se toisen erän 2-0 ja 40/30 tilanteen stoppariyritys, mikä pomppasi omalla puolella jäi valitettavan hyvin mieleen myös.”

4-vuotiaana tenniksen Tampereella aloittanut Pohjola on kiertänyt viimeisimmän vuoden aikana yli 15 ammattilaisturnausta ITF-tasolla. Oppia ja kokemusta kertyy siis kiihtyvää tahtia, vaikkakaan voittoputkia tai ATP-pisteitä ei ole päässyt vielä kertymään.

”Tänä vuonna peli on tuntunut omasta mielestä paremmalta kuin koskaan, mutta tulokset eivät vielä toistaiseksi ole oikein vastanneet omia odotuksia, mutta onneksi on vielä koko kesä edessä.”

”Ammattilaiskisoista on jäänyt mieleen se, että ainakin niissä kisoissa mitä itse olen pelannut ovat tasoerot erittäin pieniä ja lyönneissä harvemmin on eroja. Muutamaa ottelua lukuun ottamatta on jokaisesta matsista pitänyt taistella alusta loppuun asti. Ja siitä olen oppinut, että oli tilanne mikä tahansa, niin kannattaa aina taistella loppuun asti.”

Pohjola kertoo tavoitteekseen pystyä pelaamaan tennistä ammatikseen ja pääsyn maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon. Kuinka sinne päästään?

”Erityisesti omia aseita pitäisi oppia hyödyntämään paremmin ja tärkeiden pisteiden pelaamista pitää parantaa.”

Tapahtumassa mukana