← Uutiset

Pelaajia varten

Tampere Openissa pelataan kaksin- ja nelinpeli. Kaksinpelin karsintakaavio on 16 ja pääsarjakaavio 32 pelaajan kokoinen sekä nelinpeli pelataan 16 parin voimin. Vapaaehtoisvoimin pyörivän pelaajapalvelun tehtävä on kirkas: olla läsnä ja palvella pelaajia sujuvan kisakokemuksen varmistamiseksi.

Vuodesta 2013 lähtien Tampere Openin apuna toiminut Suheil ”Su” Lizana kertoo Tampere Openissa vallitsevan hyvä ja yhteisöllinen meininki.

”Vapaaehtoistyö on todella tärkeää, ilman vapaaehtoisia ei kisaa onnistuttaisi järjestämään. Tampere Open on iso tapahtuma meille, ei muuta kuin tervetuloa mukaan katsomaan tai osallistumaan vapaaehtoisena.”

Lizana on ensimmäistä vuottaan lukuun ottamatta toiminut aina pelaajapalveluissa. Viime vuonna hän ja Mari-Liis Parmas vastasivat kokonaisuudesta. Työtään hän kuvailee monipuoliseksi.

”Ei ole oikeastaan peruspäivää, vaan tehtävät vaihtelevat päivittäin ja riippuen treenien sekä pelien aloitusajoista. Joka tapauksessa pelaajapalvelu on ensimmäisenä paikalla ennen pelaajien ja heidän taustatiimien saapumista valmiina auttamaan.”

Oli kyse sitten kuljetus- tai treeniaikatauluista, juomista ja banaaneista, kadonneista tavaroista tai vaikkapa vinkeistä kaupunkiin liittyen, niin valmiina ollaan.

”Olemme pelaajia varten. Se on sellaista toiveiden täyttämistä; välillä joutuu sanomaan ei, mutta sellaista se on.”

Tampereen kisassa on nähty paljon pelaajia, joiden kotimainen kieli on espanja. Viimeisinä vuosina Etelä-Amerikan maat, kuten Argentiina, ovat olleet vahvasti edustettuina. Chilestä kotoisin olevan Lizanan kielitaito on siis tullut tarpeeseen.

”Englannilla pärjää hienosti, mutta erityisesti espanjan avulla on syntynyt erittäin hyvä kommunikaatio ja siten kyseiset pelaajat ovat tunteneet olonsa vielä hieman kotoisammaksi. Kyllä siinä välillä on omakin kieli ollut solmussa, kun putkeen puhuu ensin suomea, sitten englantia ja espanjaa.”

Tapahtumassa mukana