← Uutiset

Otto Virtanen puolivälieriin

Otto Virtanen

Otto Virtanen selvitti tiensä uransa ensimmäiseen ATP-haastajaturnauksen puolivälieriin voittamalla Tampere Openissa torstaina kahdeksanneksi sijoitetun Argentiinan Guido Andreozzin tunnissa ja 29 minuutissa luvuin 6-2, 6-4.
-Peli kulki hyvin ottelun kahta ensimmäistä ”geimiä” lukuunottamatta. Niissä tuli vähän kiire, totesi Virtanen. – Sen jälkeen aloin lyödä palloa kenttään ja opin, mikä hänelle oli vaikeaa.
-Totesin, että olen takakentällä vahvempi. Oma syöttö toimi, ja palautin hyvin hänen syöttönsä, joten hän ei saanut niistä helppoja pisteitä. Erä napsui hyvin minulle.
Ensimmäinen erä tuli puolessa tunnissa ja nopeasti eteni myös toinen erä.  Kuitenkin Virtasen sekä 5-2 että 5-3 johdossa tuli muutamia tuuripisteistä kantin kautta ja virhepompusta.
-Niitä tuli kuitenkin molemmille, ja fiilikseni pysyi hyvänä, sanoi Virtanen.
Mitä pidemmälle erässä edettiin, sitä pidempiä palloralleja nähtiin. Otto Virtanen malttoi hienosti jauhaa aukkoja Andreozzin peliin pommittaen erityisesti tämän rystyä. Andreozzin murheena oli myös syöttö; hän teki ottelussa seitsemän kaksoisvirhettä.
-Hienosti pysyi ottelu hanskassa, totesi Virtanen, joka voitti toisen erän kuudennella eräpallolla 6-4.
Kahdeksan ATP-haastajaturnausta urallaan voittanut 29-vuotias Andreozzi oli kukistunut.
-Nämä mahdollisuudet on käytettävä ja näistä on ottelut voitettava, jos meinaa edetä uralla, sanoi Virtanen. – Lähdin voittamaan ottelua, enkä katsonut hänen pelihistoriaansa tai rankingiään.

Andreozzi (ATP 198) on toiseksi korkeimmalle rankattu pelaaja, jonka Otto Virtanen on voittanut. Toistaiseksi paras voitto on vuoden 2019 Tali Open ATP-haastajaturnauksesta, jonka toisella kierroksella hän kukisti Thomas Fabbianon kolmessa erässä. Tämä oli silloin sijalla 117.
Puolivälieräpaikka tuo Otto Virtaselle 15 ATP-pistettä ja nostaa hänen rankingisä sijalle 467.  Hän nousee 56 sijaa.

Perjantaina Virtanen kohtaa itseään puolivuotta nuoremman tsekki Jiri Leheckan, joka yllätti Chilen Nicolas Jarryn luvuin 6-4, 6-4.
-Olemme kohdanneet vuonna 2018 Bulgariassa juniorien 2.kategorian ITF-kisassa, jossa hän voitti minut kolmessa erässä, muisti Virtanen.
-Tuttu vastustaja siis, vahva molemmilta puolin, hyvä, stabiili pelaaja. Saa hyvin pallon vauhtia. Tulee mielenkiintoinen ottelu, totesi Otto Virtanen

Teksti: Riitta Närhi
Kuva: STL/Jarno Tiusanen