← Uutiset

Niklas-Salminen valmiina Tampere Openiin – “Tällä hetkellä nautin enemmän nelinpelistä kuin kaksinpelistä”

25-vuotias Patrik Niklas-Salminen on valmiina kilpailemaan jälleen kotiyleisön edessä Tampere Openissa.

Niklas-Salminen (ATP-764) kertoo treenipäiviensä sujuneen hyvin kotoisissa tunnelmissa. Suomalaispelaaja kohtaa tiistaina noin klo 18.30 kaksinpelin avauksessaan italialaisen Lorenzo Giustinon (ATP-261).

– Paremmalta on tuntunut treeni treeniltä. Olen tottunut olosuhteisiin ja varsinkin palloihin. Olen viimeiset kolme viikkoa pelannut turnauksissa aina erilaisilla palloilla ja se on vaikuttanut aika paljonkin. Nyt kuitenkin tämän päivän treeneissä tuntui jo tosi hyvältä. Muutenkin tuntuu, että olen hyvässä kunnossa ja pelini on tuntunut taas hyvältä. Syöttäminen on toiminut viime kisoissa todella hyvin. Olen tosi valmiina. Rennoilla ja hyvillä fiiliksillä kohti avauspeliä, avasi Niklas-Salminen.

Tiistain ottelut alkavat klo 12.00 – tarkka otteluohjelma julkaistaan myöhemmin maanantaina. Päivä on sinivalkoinen, sillä Niklas-Salmisen lisäksi kentällä ovat Otto Virtanen ja Eero Vasa kaksinpelien avauksissaan.

Viime aikoina on suomalaispelaajan nimi näkynyt enemmän nelinpelikaavioissa ja menestystäkin on tullut. Kouvolan ITF-turnauksessa toukokuussa tuli turnausvoitto ja aiemmin keväällä uran toinen Challenger-mestaruuskin tuli ansaittua. Lisäksi heinäkuun alussa Niklas-Salminen ylsi nelinpelin välieriin Portossa. Niklas-Salminen on kiivennyt nelinpelin maailmanlistalla sijalle 270, joka on enää 15 sijaa heikompi kuin ennätysranking vuodelta 2018 ennen loukkaantumiskierrettä.

– Olen mennyt koko urani kaksinpeli edellä ja edelleen sitä pelaan. Nyt pelasin muutaman viikon pelkästään nelinpeliä ennen Tampere Openia ja olen tykännyt siitä tosi paljon. Nelinpelissä olen päässyt mukaan Challenger-kisoihin ja totta kai tuloksethan aina vaikuttavat toimintaan, mikä on ruokkinut sitä tekemistä. Tällä hetkellä nautin enemmän nelinpelistä kuin kaksinpelistä, mutta toivottavasti täällä saan kaksinpelinkin lähtemään. Pienenä kun aloitin lajin, oli se nimenomaan kaksinpelin takia. Katsotaan miten tästä eteenpäin jatkuu, aika viikko kerrallaan katson kalenteria tällä hetkellä.

Tapahtumassa mukana