← Uutiset

Niklas-Salminen pääsarjaan villillä kortilla
ATP-haastajaturnauksella, Tampere Openilla, on oikeus myöntää kaksinpelin pääsarjaan kolme villiä korttia. Kilpailunjohtaja Veli Paloheimo antoi viimeisen villin kortin Patrik Niklas-Salmiselle; kaksi jo aiemmin villin kortin saanutta ovat ruotsalainen Leo Borg, 18, ja Otto Virtanen, 20.
Tamperelaislähtöinen vasuri Niklas-Salminen, 24, on Borgiin ja Virtaseen verrattuna Tampere Openin konkaripelaajia, sillä hän oli kisassa mukana jo 15-vuotiaana vuonna 2012. Sen jälkeen hän on osallistunut kisaan vuosina 2014-2019.  Hänen paras saavutuksensa on vuodelta 2019, jolloin hän eteni kisassa kolmannelle kierrokselle, jolla kohtasi kisan lopullisen voittajan, Ruotsin Mikael Ymerin.  Tämä voitti Niklas-Salmisen 6-4, 4-6, 6-3.

Tämä vuosi on ollut Niklas-Salmiselle hankala. Pelattuaan helmikuun alussa Nur-Sultanissa, Kazakstanissa, hän joutui kuun lopulla ranneleikkaukseen.
-Kuntoutus on ollut pitkä prosessi, mutta se on mennyt hyvin, totesi Niklas-Salminen. – On hyvä päästä vihdoin kisaamaan.
Niklas-Salmisen taustatiimissä ovat valmentaja Tuomas Ketola, fysioterapeutti Mikko Pehkonen ja fysiikkavalmentaja Nicola Zujic.

Tampere Open käynnistyy Tampereen Tenniskeskuksen ulkokentillä su 18.7. kaksinpelin karsinnalla, jota pelataan vielä maanantaina 19.7. Silloin ohjelmassa on jo pääsarjankin otteluita. Turnaus päättyy sunnuntaina 25.7.

Tapahtumassa mukana