← Uutiset

Massapelin hienous: “Massakenttä on juuri se kenttä, jolla nähdään tennispelaajan taistelu”

Vuoden 2021 Tampere Openin voittaja Jiri Lehecka taistelemassa massalla.

Tennistä seuraaville ovat tuttuja termejä massakenttä, kova kenttä ja nurmikenttä. Ja tennistä seuraavat tietävät myös lajin voivan olla hyvinkin erilaista riippuen pelialustasta. Tampere Open pelataan massakentillä ja luvassa on pitkiä sekä raastavia palloralleja.

Silmiin pistävin muutos on tenniksen seuraajan havaittavissa alkukesästä, kun ammattilaiskiertueet siirtyvät Ranskan avointen jälkeen ryminällä massakentiltä nurmelle. Pitkät pallorallit ja korkeat pomput muuttuvat lyhyisiin pisteisiin ja mataliin pomppuihin, pelitempo on huomattavan erilainen.

Ennen Wimbledonin alkua kertoi Suomen tämän hetken kaksinpelin ykköspelaaja Emil Ruusuvuori siirtymän massalta nurmelle vaativan paljon pelaajalta.

– Koko ajan ja jokaisessa pisteessä pitää fokuksen olla 100 prosenttia, koska peli on niin nopeaa ja siten erot ovat myös todella pieniä. Vähän aggressiivisempi pelaaja tai se joka laittaa oikeaan hetkeen pari hyvää palautusta kenttään on vahvoilla. 

Mikä sitten on paras ja miellyttävin alusta? Vastauksia lienee yhtä paljon kuin vastaajiakin – se on hyvä mistä tykkää. Tampere Openin kilpailunjohtaja Veli Paloheimo kuvailee massatenniksen hienoutta näin.

– Aurinko paistaa, tennispelaaja liukuu ja äheltää – massakenttä on juuri se kenttä, jolla nähdään tennispelaajan taistelu. Nurmella ja kovalla kentällä nähdään enemmän hyvää syöttämistä ja lentopeliä, kun massalla täytyy osata pelata tennistä. Pelkällä yhdellä lyönnillä, esimerkiksi syötöllä, et voi voittaa pelejä, vaan täytyy osata nimenomaan pelata.

Mikä on sinun lempialustasi? Tule nauttimaan ja keskustelemaan aiheesta Tampere Openin 40-vuotisjuhlaturnaukseen!

Tapahtumassa mukana