← Uutiset

Leo Borgille villi kortti Tampere Openiin

Ruotsin tenniksen nuori lupaus, Leo Borg, osallistuu tenniksen Tampere Openiin, joka järjestetään 19.-25.7.  Tampereen tenniskeskuksessa.

Toukokuussa 18 vuotta täyttänyt Borg pääsee tähän ATP-haastajaturnauksen pääsarjaan villillä kortilla, jonka hänelle myönsi kilpailunjohtaja Veli Paloheimo.

Leo Borg on juniorien maailmanlistalla sijalla 19, ja koska hän pelaa nyt viimeistä vuottaan juniorina, fokus on sekä hankkia ATP-rankingpisteitä että kokemusta ammattilaiskisoista. Toistaiseksi hän on osallistunut kolmeen miesten ITF-turnaukseen, yhteen ATP-haastajakisaan ja yhteen ATP250-turnukseen; kaikki ovat tältä vuodelta.

Leo Borg pelasi 12-vuotiaaksi saakka jalkapalloa, mutta vaihtoi sitten kilpatennikseen, jota on pelannut varhaisesta lapsuudesta lähtien. 

Ennen Tampere Openia Borg on kilpaillut alle 16-vuotiaiden Tennis Europe Junior Tour -kisassa, Kaleva Openissa, Oulussa toukokuussa 2017.  Hän sijoittui toiseksi kaksinpelissä ja voitti nelinpelin.

Leo Borgia valmentaa Rickard Billing KLTK:ssa (Kungliga Lawn Tennis Klubben) Tukholmassa, mutta hän on ollut valmentautumassa myös Rafael Nadalin Akatemiassa, Espanjassa. 

Leo Borg on tennislegenda Björn Borgin, 65, poika.  Onko myös Björn Borg tulossa Tampereelle?

– Kyllä on, toteaa kilpailunjohtaja Veli Paloheimo. 

Tapahtumassa mukana