← Uutiset

Lehecka ja Kicker finaaliin

Jiri Lehecka seurasi tulevan finaalivastustajansa ottelua.

Kovin erilaiset olivat ATP-haastajakisan, Tampere Openin, kaksinpelin välierät lauantaina-
Ensimmäisessä ottelussa Tsekin 19-vuotias Jiri Lehecka (ATP 254) kohtasi karsinnasta lucky loserina pääsarjaan päässeen Ranskan 20-vuotiaan Kyrian Jacquetin (ATP 346).
Lehecka ei ollut menettänyt koko turnauksessa erääkään, Jacquet oli menettänyt pari erää.
Välierissä ottelua hallitsi mielinmäärin Lehecka, joka otti voiton Jacquetista 51 minuutissa luvuin 63 60.
-Syöttöni sujui todella hyvin ja siitäkin saatoin ottaa etua, totesi Lehecka.
Hänelle sunnuntainen loppuottelu on uran ensimmäisen ATP-haastajatasolla, tätä ennen hän on ollut kahdessä välierässä.

Toinen välierä kesti kaksi tuntia 16 minuuttia, ja parin ensimmäisen erän perusteella olisi voinut päättyä kumman tahansa hyväksi. Kolmannessa erässä Argentiinan 28-vuotias Nicolas Kicker (ATP 384) jaksoi tavoitella sinnikkäämmin voittoa kuin ykkössijoitettu 25-vuotias Hollannin Botic Van de Zandschulp (ATP 128) ja sen myös sai luvuin 6-3, 3-6, 6-3.
-Olen kova taistelija, vakuutti Kicker ja sen yleisö myös sai nähdä. -Hävisin toisen erän, koska en pelannut siinä riittävän tasaisesti.
Kicker pääsi pääsarjaan karsintojen kautta. Hän on sitkeä ja sinnikäs, hakee kaikki pallot ja pitää itse kovaa tempoa.
Välierissä Kicker selvästi tahtoi hollantilaista enemmän loppuotteluun, joka on hänen uransa seitsemäs ATP-haastajatasolla. Kolme turnausvoittoa hänellä jo on. Van de Zandschulp on voittanut yhden ATP-haastajaturnauksen vuonna 2019 Hampurissa.

Tampere Openin kaksinpelin loppuottelu on Tampereen tenniskeskuksessa sunnuntaina 25.7. klo 12.
Teksti ja kuva: RIitta Närhi