← Uutiset

Kohti 40. kisaa mennään

Tampere Openin kilpailunjohtaja Veli Paloheimo

 39. Tampere Open päättyi sunnuntaina 25.7. Viime kesänä turnausta, kuten juuri muitakaan tapahtumia meillä tai muualla, ei koronapandemian vuoksi voitu järjestää.
Vaikka korona ei ole vielä kadonnut minnekään, tautitilanne on hieman helpottanut. Toukokuussa saatettiin Tampere Open Oy:n johdossa päättää, että kisa järjestetään, ja sama ahkera ja innokas vapaaehtoiskaarti lähti jälleen hienosti kisatalkoisiin mukaan.

-Kokonaisuudessaan kisa meni hyvin, totesi kilpailunjohtaja Veli Paloheimo miesten kaksinpelin loppuottelun jälkeen.
Ulkona pelattavaan kisaan saatiin ottaa yleisöä.
-Hyvä keli helpotti. Jos olisi ollut sateista, yleisö olisi joutunut pakkautumaan sisälle suojaan, ja siinä olisi ollutkin ihan toiset kuviot.
ATP ohjeisti kisajärjestäjiä, kuten oli ohjeistanut pelaajiakin, kisakuplasta, jossa määriteltiin tarkasti, miten hotellimajoitukset aamiaisineen järjestetään kisaan osallistujien osalta. Kuljetuksiakin jouduttiin säätämään, kun samaan autoon voitiin ottaa vain kaksi matkustajaa.
Käsidesejä oli joka puolella, kasvomaskeja pitivät niin pelaajat kuin toimitsijatkin sisätiloissa ja koronatestejä tehtiin sekä pelaajille että heidän kanssaan toimiville toimitsijoille.
Monet ohjeet, säädökset ja rajoitukset lisäsivät järjestäjien töitä melkoisesti, mutta hienosti niistä selvittiin, eivätkä katsojat varmaan edes huomanneet, että oltaisiin poikettu tavanomaisesta.

Ensi vuonna Tampere Open järjestetään 40. kerran. Kisa on ATP-haastajaturnauksista pisin yhtäjaksoisesti järjestetty.
34. kertaa järjestetty San Luis Potosin turnaus Meksikossa perustettiin kaksi vuotta Tampereen kisaa aiemmin, mutta kisa on jäänyt järjestämättä muutamana vuonna 1980-, 90- ja 2010-luvuilla.
Tampere Open on jäänyt järjestämättä vain kerran, 2019 koronapandemian vuoksi.
Tampere Open on pisin yhtäjaksoisesti järjestetty ATP-haastajaturnaus niin Euroopassakuin koko maailmassa.

-Pitkään tätä kisaa on todella järjestetty, totesi Veli Paloheimo. – ATP on jo ilmoittanut, että se tulee ottamaan tämän merkkivuoden huomioon jollain tavoin.
-Mitäpä tähän muuta voisi todeta kuin, että Tampere Open jatkuu, sanoi kilpailunjohtaja Paloheimo.
Mukava uutinen meille kaikille.
Teksti ja kuva: Riitta Närhi
 Tapahtumassa mukana